Avokado kauliukas – naudinga dalis. Kaip jį paruošti vartojimui?

Avokadas / Fotolia nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-12-13 10:20
Avokadas laikomas labai naudingu produktu. Jame apie 20 vitaminų ir mineralinių medžiagų, gausu mononesočiųjų rūgščių.

Jo minkštimo dedama į salotas, tepama ant sumuštinių. O dabar dietologai prabilo: mes išmetame pačią naudingiausią avokado dalį – kauliuką. Būtent jame slepiasi 70 proc. visų naudingųjų medžiagų, rašo dailymail.co.uk.

Kauliuke daug antioksidantų, saugančių nuo įvairių ligų, ir ląstelienos, padedančios virškinti, suteikiančios sotumo, reguliuojančios cholesterolio kiekį kraujyje.

Kauliuką galima sumalti į miltelius ir, kad nebūtų kartu, dėti į jogurtą, glotnučius.

Prieš sumalant kauliuką reikia apie 2 val. džiovinti 120 laipsnių temperatūroje. Po to nulupti ir išmesti sausą viršutinę luobelę. Peiliu perskelti kauliuką pusiau, supjaustyti mažesniais gabaliukais ir sumalti maisto trintuvu. Laikyti miltelius hermetiškame inde šaldytuve.