Bulviniai blynai rudeniškai

Bulviniai blynai su šviežių grubų padažu
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-09-19 08:00
Tie patys bulviniai blynai, kuriuos kepė mūsų promočiutės, močiutės ir mamos, pasitelkus žiupsnį fantazijos, gali nustebinti ir atsiskleisti naujais skoniais.

Sočiai vakarienei po dienos darbų išteptų tradicinių bulvinių blynų stirtą patiekite su šviežių miško grybų padažu – kada, jeigu ne dabar, pats laikas lėkti į miškus ir grybauti?!

Receptas: Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu

6 asmenims

Pagaminsite per 1 val. 30 min.

Kaip gaminti

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ

1. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes. Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.

3. Nuimkite padažą nuo ugnies.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS

1. Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.

3. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.

4. Tiekite šiltus su grybų padažu.

Skanaus!  

Ingredientai

• Bulvės: 4.00 vnt. (4–5 didelės)
• Svogūnai: 2.00 vnt. (po vieną blynų tešlai ir padažui)
• Česnakai: 1.00 skiltelės
• Kiaušiniai: 1.00 vnt.
• Miltai: 3.00 valg. š.
• Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. blynų tešlai ir padažui)
• Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. tešlai ir ½ arbat. š. padažui)
• Aliejus: 100.00 ml (kepti)
• Sviestas: 1.00 valg. š.
• Grybai: 500.00 g (švieži miško)
• Krapai: 1.00 sauja (švieži)
• Grietinė: 200.00 g
• Grietinėlė: 100.00 g

Teksto ir recepto autorė: Asta Černė

Ji24.lt