Įdarytos bulvės – karališkas patiekalas: 4 receptai visiems skoniams

Įdarytos bulvės / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-07-17 08:58
Nepelnytai pamiršome bulves – pats laikas pasigaminti patiekalų iš jų, juolab kad dabar tai galite daryti su šviežiomis bulvytėmis. Šį kartą siūlome bulves įdaryti ir iškepti orkaitėje. Tokiomis lietingomis dienomis toks patiekalas tikrai sušildys ir pamalonins. Pagaminsite greitai, bet mėgautis norėsite kiek įmanoma ilgiau – jos tokios skanios!

Su rūkyta lašiša ir garstyčiomis

Jums reikės: 4 bulvių, 25 g sviesto, 200 g lašišos, 2 šaukštų šviežių žirnelių, šaukšto garstyčių, puodelio tarkuoto sūrio, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau. Dėkite į skardą ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės. Išimkite ir palikite atvėsti.
  • Lašišą susmulkinkite mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, suberkite lašišą ir maišydama pakepinkite, iki ji taps šviesios spalvos.
  • Atsargiai nepažeisdama sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sviestu, garstyčiomis, lašiša ir žirneliais.
  • Dėkite masės į bulvių puseles, užberkite sūrio ir kepkite 10–15 minučių.

Su kiaušiniais

Jums reikės: 2 didelių bulvių, mažo svogūno, 4 mažų kiaušinių, 3–4 skiltelių česnako, 100 g tarkuoto sūrio, 2 šaukštų aliejaus arba 15 g sviesto, pagal skonį aitriųjų paprikų, druskos ir pipirų, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi. Bulves nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, subadykite šakute ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės.
  • Išimkite ir palikite atvėsti.
  • Svogūną susmulkinkite, česnakus sutraiškykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ar sviesto, suberkite svogūnus ir kepkite, iki jie taps skaidrūs. Sukrėskite česnakus, aitriąsias paprikas, išmaišykite ir dar pakepinkite apie 5 minutes.
  • Atsargiai nepažeisdamos sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Dėkite masės į bulvių puseles ir paspauskite, padarydamos įdubą kiaušiniui. Įmuškite po kiaušinį į puselę ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 minučių. Tiekite su šviesia duona ir pomidorais.
Įdarytos bulvės / 123RF.com nuotr.
Įdarytos bulvės / 123RF.com nuotr.
Su malta jautiena

Jums reikės: 4 didelių bulvių, 2 skiltelių česnako, svogūno, 100 g pievagrybių, 100 g jautienos faršo, 150 g tarkuoto sūrio, pagal skonį prieskonių maltai mėsai, šviežių rozmarinų, aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Bulves nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, subadykite šakute ir kepkite 30–40 minučių, iki suminkštės. Išimkite ir palikite atvėsti
  • Svogūną susmulkinkite, česnakus sutraiškykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite, iki taps skaidrūs. Sukrėskite česnaką, išmaišykite ir dar pakepinkite apie 3 minutes. Susmulkinkite grybus ir sudėkite į keptuvę su faršu. Išmaišykite, įberkite prieskonių ir kepinkite 6–8 minutes.
  • Atsargiai nepažeisdamos sienelių išskobkite bulvių minkštimą. Sumaišykite jį su mėsa. Dėkite masės į bulves, užberkite sūrio ir šaukite į orkaitę. Kepkite 25 minutes. Tiekite su pomidorų salotomis, užbarsčiusi kapotų rozmarinų.

Su rūkytos dešros griežinėliais

Jums reikės: 5–6 bulvių, pagal skonį rūkytos dešros, 100 g sviesto, 100–150 g tarkuoto sūrio, 1–2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir pipirų, šviežių bazilikų, aliejaus kepimo indui ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi.
  • Bulves nuplaukite ir ne iki galo spausdama peilį supjaustykite griežinėliais (jie turi laikytis ant pagrindo). Į tarpelius įsprauskite po rūkytos dešros griežinėlį. Sudėkite į kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ir apšlakstykite bulves. Užberkite kapotų česnakų. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Kepimo indą apgaubkite folija, sandariai užspauskite kraštus. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Atsargiai nuimkite foliją, pabarstykite bulves tarkuotu sūriu ir dar kepkite 10–15 minučių. Tiekite pabarsčiusi kapotais bazilikais.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai