Jautienos kepsneliai su sūriu: paprasta pagaminti, sudėtinga neapsivalgyti

Jautiena / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-01-21 11:11
Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu – skamba įmantriai, o iš tiesų tai – nesudėtingai paruošiamas patiekalas, kuris, tikėtina, nustebins savo maloniu skoniu. Išbandykite!

Kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca pasiūlė itin greitai pagaminamą patiekalą – jautienos nugarinės kepsnelius su gorgonzolos sūriu ir porto vynu bei lengvomis kaliaropės salotomis.

Sūrio ir vyno padažo aromatas fantastiškai praturtina patiekalą. Tiek nedaug ingredientų ir laiko, o rezultatas – stebinančiai gardus.

Reikės:

  • 4 jautienos nugarinės gabaliukai (2 cm storio)
  • 150 g gorgonzolos sūrio
  • 100 ml grietinėlės
  • 20 g sviesto
  • 1 poro
  • 1 šakelės šalavijo
  • 100 ml porto vyno
  • Druskos
  • Pipirų
  • Persilade prieskonių
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 kaliaropių

Gaminimas:

  • Porus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Išimti.

  • Į tą pačią keptuvę įdėti dar šiek tiek sviesto, šlakelį aliejaus ir apkepti jautienos nugarinės kepsnelius iš apbiejų pusių (po 2 min.) aukštoje kaitroje. Užpilti porto vynu, sudėti porus, gorgonzolos sūrį. Pakaitinti, kol sūris ištirps ir tuomet užpilti grietinėlę, įberti persilade prieskonių, įdėti šalavijo šakelę, pamaišyti ir palikti šiek tiek pasitroškinti ant vidutinės kaitros.

  • Salotoms šiaudeliais supjaustyti nuluptas kaliaropes. Užpilti alyvuogių aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.
Jautienos kepsneliai su sūriu ir kaliaropės salotomis
Jautienos kepsneliai su sūriu ir kaliaropės salotomis
Ji24.lt

Naujausi straipsniai