Jautienos kepsnys tešloje: įvertins net išrankiausieji

Jautienos kepsnys tešloje
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-11 11:45
Mėgstate jautieną, tačiau norite kažko naujo ir dar neragauto? Jautienos kepsnys tešloje yra tai, ką jums vertėtų išbandyti!

Kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca paruošė nuotabų jautienos kepsnį tešloje ir pasidalijo šio gardaus patiekalo recept – siūlome jį pasigaminti ir jums.

Jautienos kepsnys tešloje

Jums reikės:

  • 800-900 g jautienos nugarinės arba išpjovos
  • 400 g pievagrybių
  • 200 g plonai pjaustyto vytinto kumpio
  • 2 skiltelių česnako
  • 200 ml balto vyno
  • 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinio
  • Druskos
  • Pipirų
  • Persilade prieskonių
  • Alyvuogių aliejaus

Nugarinę nuvalyti, kad neliktų plėvelės ir kremzlių. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti iš visų pusių, kad jautiena viduje liktų sultinga.

Stambiai supjaustyti pievagrybius ir apkepinti keptuvėje kartu su česnaku. Supilti vyną, pagardinti druska, pipirais, persilade prieskoniais ir patroškinti, kol nugaruos skystis. Grybus su česnaku (be skysčio) sudėti į trintuvą ir susmulkinti. 

Ant sluoksniuotos tešlos lakšto dėti vytinto kumpio riekeles, paliekant tešlos šonus tuščius. Ant kumpio paskleisti grybus. Ant viršaus dėti jautienos nugarinę ir pilnai uždengti tešla. Taip pat mėsa turi pilnai pasidengti vytintu kumpiu su grybais. Kad tešla neatliptų, kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir užlipdyti. Tešlos perteklių nupjauti. Viršų galima dekoruoti tešlos juostelėmis ir viršų taip pat aptepti kiaušinio plakiniu.

Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-45 min. (priklausomai nuo mėsos dydžio). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasiekia 58°C.

Jautienos kepsnys tešloje
Jautienos kepsnys tešloje

Naujausi straipsniai