Kūčių stalo karalius: žuvies paštetas, kurį valgys visi

Baltos žuvies paštetas / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-12-24 08:36
Sukate galvą, ką įdomesnio pasigaminti Kūčių stalui? Štai jums skani idėja su žuvimi, kuri, tikime, patiks visai šeimai!

Žuvies paštetas – tai puikus patiekalas, kurį susigundo valgyti net tie, kurie nėra patys didžiausi jos mėgėjai. Taigi išbandykite ir įvertinkite, skanaus!

Ingredientai

  • Žuvis 300 g sterko arba kitokios baltos žuvies
  • Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
  • Grietinėlė 300 ml 35 % riebumo
  • Šaldyti žirneliai 200 g ir morkų mišinys
  • Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. sauja šviežių
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Aitrioji paprika 1 žiupsnelis milteliai
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
  • Sviestas 2 valg. š. formai patepti

Kaip gaminti

  1. Žuvį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baltymais. Suberkite prieskonius ir, įstačius į didesnį indą su ledu, trinkite maišikliu, plona srovele pildami  grietinėlę. Kai masė pasidarys vienalytė ir puri, suberkite šaldytas daržoves (neatšildykite!). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

  2. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptą pašteto formą, uždenkite aliuminio folijos lakštu, įstatykite į skardą su vandeniu ir apie 40 min. kepkite 190ºC karštumo orkaitėje. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir per naktį laikykite šaldytuve.

  3. Prieš patiekdami išverskite iš formos ir apibarstykite žalumynais.

Receptas iš žurnalo „Virtuvės paslaptys“

Ji24.lt