Patiks ne tik vaikams: bananai kokosinėje tešloje

Bananai tešloje
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-10-14 10:55
Retas kuris nemėgsta bananų, todėl jų panaudojimas maisto gamyboje labai dažnas. Šįkart siūlome išbandyti nesudėtingą receptą: bananus kokosinėje tešloje. Tai gali būti puikūs pusryčiai arba pasilepinimas, kai norisi kažko skanaus. Patiekalas ypač patiks vaikams, tačiau neatsispirs ir suaugusieji.

Jums reikės:

  • 300 g ryžių miltų
  • 150 ml kokosų pieno
  • kiaušinis
  • šaukštas rudojo cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 5–6 dideli bananai
  • keli šaukštai sezamų aliejaus.

4 asmenims. Pagaminsite per 40 min.

  • Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį. Maišydama plona srovele supilkite kokosų pieną. Masę gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską. Maišydama plona srovele pilkite šaltą virintą vandenį, kol masė taps tokio tirštumo, kad lengvai tekėtų iš šaukšto.
  • Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sezamų aliejaus. Samteliu ties jos kraštu pilkite tešlą, o indą sukite ratu, kad ji tolygiai plonu sluoksniu pasiskirstytų ant dugno. Kepkite iš abiejų pusių, kol lietinis gražiai apskrus. Taip iškepkite lietinius iš likusios tešlos. Į dar karštus įvyniokite po nuluptą bananą, susukite ritinėlius ir supjaustykite gabaliukais.
  • Juos kiek paskrudinkite karštoje keptuvėje su nedideliu kiekiu sezamų aliejaus. Išgriebusi ir gerai nuvarvinusi, apibarstykite milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Bananai kokosinėje tešloje / Fotolia nuotr.
Bananai kokosinėje tešloje / Fotolia nuotr.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai