Pudingas su vyšniomis: burnoje tirpstantis šedevras, kurio niekada negana

Vyšnių pudingas / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-07-01 09:49
Vasara įsibėgėjo, jau sirpsta vyšnios, todėl būtų nuodėmė nepasigaminti su jomis ko nors skanaus ir tirpstančio burnoje. Pudingas – desertas, kuriam abejingų rasti beveik neįimanoma, tad išbandykite!

Iš nurodyto kiekio ingredientų pagaminsite 6 porcijas.

JUMS REIKĖS:

· 500 ml riebios grietinės

· 100 g cukraus

· Nutarkuotos pusės citrinos žievelės

· 4 kiaušinių

· 2 arbat. š. želatinos

· Žiupsnelio vanilinio cukraus

· Šlakelio migdolų esencijos

· 2 arbat. š. cukraus pudros

· 200 g vyšnių arba trešnių

Galite įberti mėgstamų sėklų, pabarstyti kokosų drožlėmis.

KAIP GAMINTI:

1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks.

2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite trynių plakinį ir nuolat maišydama kaitinkite, iki cukrus ištirps ir masė pasidarys vientisa. Ataušinkite.

4. Grietinę krėskite į gilų dubenį, pagardinkite migdolų esencija, nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir šluotele po truputį įplakite trynių ir želatinos masę.

5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į grietinės masę.

6. Pudingą su milteliniu cukrumi apibarstytomis vyšniomis sluoksniuokite į stiklinius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ji24.lt

Naujausi straipsniai