Puikusis rudens užkandis: traškūs svogūnų žiedai su mocarela

Svogūnų žiedai
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-09-25 11:23
Traškia plutele padengtas svogūno žiedas su mocarelos sūriu – puikus, greitai ir lengvai paruošiamas užkandis. Be to, visus jam reikiamus ingredientus, tikėtina, kad rasite kiekvienuose namuose. Jokio specialaus pasiruošimo ir didelių išlaidų!

Atšąlus orams vis dažniau norisi kažko užkrimsti šiltai įsitaisius namuose ant sofos ar susibūrus jaukiam vakarui su draugais.

Šis užkandis puikiai tiks šaltajam sezonui: skanu, paprasta pagaminti ir patinka beveik visiems, tad išbandykite!

Jums reikės:

  • dviejų svogūnų
  • 100 g plonai pjaustyto mocarelos ar kito sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 100 g miltų
  • 200 g džiūvėsėlių
  • po žiupsnelį druskos ir saldžiųjų paprikų miltelių
  • aliejaus kepti.

Gaminimas:

  • Svogūnus nuvalykite ir supjaustykite žiedais. Suporuokite žiedus po du ir į jų tarpelį įsprauskite mocarelos sūrio juostelę.
  • Kiaušinius išplakite su druska ir saldžiųjų paprikų milteliais.
  • Svogūnų žiedus apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dar kartą merkite į kiaušinių plakinį ir vėl į džiūvėsėlius, kol visas svogūnas tolygiai pasidengs.
  • Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, iki gražiai apskrus.
  • Iškeptus išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  • Tiekite su mėgstamu padažu ir žalumynais.
Ji24.lt