Savaitgalio skonio atradimas: daržovių pyragas su portobelo grybais

Daržovių pyragas su portobelo grybais
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-02-08 10:10
Savaitgalis – puikus metas gardaus pyrago kepimui! Siūlome išbandyti nesudėtingą receptą, pagal kurį pagamintas pyragas, tikėtina, patiks visai šeimai.

Laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca gamino lengvą, tačiau sotų daržovių pyragą, kuriam ypatingą skonį suteikė vieni skaniausių ir visus metus randami portobelo grybai.  O kad stebintų ne tik nuostabus skonis, bet ir vaizdas, jis parodys, kaip galima pinti tešlą.

Daržovių pyragas su portobelo grybais

Jums reikės:

  • 200 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 150 g portobelo grybų
  • 150 g raudonojo kopūsto
  • 200 g čederio sūrio
  • 200 g nedidelių bulvių su lupena
  • 2 skiltelių česnako
  • Šakelės šalavijo
  • Šakelės rozmarino
  • Druskos
  • Pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Balzaminio acto
  • 1 kiaušinio

Bulves perpjauti į keturias dalis ir išvirti vandenyje su druska ir daržovių sultinio kubeliu.

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepti česnako skilteles, šalaviją ir rozmariną, kad aliejus įgautų skonio ir kvapo. 

Tuomet sudėti stambiai pjaustytus portobelo grybus ir smulkintą kopūstą, prieš tai iš keptuvės išėmus prieskonines žoleles. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Galima šiek tiek įpilti sultinio, kuriame verda bulvės bei šlakelį balzaminio acto. Pagardinti druska ir pipirais.

Į kepimo formą sluoksniais dėti virtas ir nusunktas bulves, ant jų sūrį, keptas daržoves, vėl sūrio sluoknį ir dar bulvių. Galima šiek tiek paspausti. 

Sluoksniuotą tešlą supjaustyti 1,5-2 cm pločio juostelėmis ir pinti kaip pintinę. Turime gauti pintą kvadratą, kuris padengs pyrago paviršių. Gauta pyne padengti visą įdaro paviršių ir aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Daržovių pyragas su portobelo grybais
Daržovių pyragas su portobelo grybais

Naujausi straipsniai