Sušilsite akimirksniu: imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba

Pomidorų ir lęšių sriuba / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-12-02 14:49
Už lango spaudžiant šaltukui, nėra nieko puikiau už dubenį šiltos sriubos, ypač, kai gali ją pagaminti be didelio vargo. Siūlome paragauti šios puikios lęšių sriubos, sušildyti namiškius ir save.

Alyvuogių aliejus 2 valg. š.

Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio

Morkos 2 vnt. vidutinio dydžio

Česnakai 2 skiltelės

Imbieras 2 valg. š. šviežiai tarkuotos šaknies

Pomidorų pasta 1 valg. š.

Kuminai 2 arbat. š.

Paprikos 1 arbat. š. milteliai

Kalendros 1 arbat. š.

Cinamonas 1 arbat. š. ½

Lęšiai 2 puodelis rudieji

Pomidorai 200 ml trinti arba pomidorų tyrė

Daržovių sultinys 5 puodelis

Druska 1 žiupsnelis pagal skonį

Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį

  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.

  2. Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.

  3. Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes.
    Galite paskaninti liesu jogurtu.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai