Tirpsta burnoje: ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava

Ryžių pudingas su kava
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-01-30 09:20
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų, kaip kad naudoti kavą ruošiant patiekalus.

Laidos „La Maistas“ šefas Tomas Rimydis pasidalijo išskirtinio ryžių pudingo su kava receptu: malonus skonis, tikime, pakerės net išrankiausius valgytojus. Išbandykite!

Siūlome pasigaminti Tomo ryžių pudingą su kreminiu sūriu ir kava 

Ingredientai:

  • 400 g pieno
  • 300 g grietinėlės
  • 200 g apvaliųjų ryžių
  • 200 g kreminio sūrio (arba gerai pertrintos riebios varškės)
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 30 g stiprios juodos kavos
  • 2 cinamono lazdelės
  • 3 g maltos vanilės

Gaminimas: 

  • Ryžiai apkepinami puode sausai. Kai pradeda skrusti, supilamas pienas, grietinėlė ir sudedama vanilė, cinamonas bei cukrus.

  • Ryžiai verdami ant nedidelės ugnies, vis pamaišant apie 15 minučių (ryžiai turi būti minkšti, bet nepervirę). Paliekami atvėsti.

  • Atskirai išplakami kiaušiniai. Jie sumaišomi su kreminiu sūriu ir kava.

  • Sūrio kremas sumaišomas su virtais ryžiais. Viskas gerai išmaišoma.

  • Ryžių masė sudedama į kepimo formą arba mažesnes formeles (pvz. Creme brule formeles) ir kepama orkaitėje 180 temperatūroje iki viršus gražiai apskrunda.
  • Pudingas gali būti valgomas karštas, tačiau man jis skaniausias atvėsęs ir atšaldytas šaldytuve.

Patarimai:

Kepimo laikas priklausys nuo formos dydžio ir pudingo storio – mažose formelės pudingas iškeps per 15-20 minučių, o didesnis, storesnis pudingas gali kepti ir pusvalandį ar šiek tiek ilgiau.

Naujausi straipsniai