Tobuli naminiai šokoladiniai saldainiai: su karameliniu ir kokosiniu įdarais

Naminiai šokoladiniai saldainiai
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-01-26 08:41
Nėra geresnio laiko negu savaitgalis, kuomet galima pasilepinti gardžiu desertu, o jeigu jis dar – gamintas namuose, tuomet, tikėtina, kad namiškiai apsilaižys pirštus. Taigi siūlome išbandyti gardų desertą ir palepinti juo artimuosius.

Kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ konditerijos meistras Ali Gadžijevas pasidalijo, kaip pasigaminti naminius saldainius. Gamyba ilgai neužtruks, o turėsite dviejų skonių puikius saldainius. Galėsite skanauti namuose, vaišinti draugus bei neštis į svečius. 

Kokosiniam įdarui reikės:

  • 200 g kokosų kremo
  • 50 g cukraus sirupo
  • 300 g baltojo šokolado
  • 175 g kokosų drožlių
  • 75 g sviesto

Karameliniam įdarui reikės:

  • 150 g grietinėlės
  • 340 g cukraus
  • 35 g skystos gliukozės
  • 140 g lengvai sūdyto sviesto

Šokoladinei glazūrai reikės:

  • 500 g šokolado

Kokosų drožles paskrudinti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

Prikaistuvyje pakaitinti iki virimo kokosų kremą ir jį užpilti ant šokolado su cukraus sirupu ir maišyti, kol ištirps. Tuomet po truputį įmaišyti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol ištirps. Kad masė būtų vientisesnė, pertrinti su trintuvu.

Į masę įmaišyti paskrudintas kokosų drožles ir supilti į kvadratinę ar stačiakampę formą (1,5-2 cm storio). Laikyti šaldytuve, kol sustings.

Grietinėlę pašildyti iki maždaug 50°C.

Į įkaitintą keptuvę supilti cukrų ir kaitinti nemaišant, kol jis ištirps ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet maišant po truputį supilti grietinėlę. Toliau maišant po gabaliuką sudėti kambario temperatūros sviestą ir maišyti, kol ištirps. Jei naudojamas paprastas sviestas, įberti šiek tiek druskos. Įdarą įpilti į stačiakampę ar kvadratinę formą (apie 0,5-1 cm storio) ir palikti šaldytuve, kol sustings.

Įdarams sustingus, išimti įdarus iš formų ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. 

Glazūrai ant vandens vonelės ištirpinti apie 60% šokolado, kol pasieks 40-45°C temperatūrą. Labai svarbu šokolado neperkaitinti. Tuomet po truputį dėti likusį šokoladą ir maišyti, kol temperatūra atvės iki 28-30°C temperatūros. Tuomet jau galima mirkyti saldainius. Jie turi būti pilnai padengti šokoladu. Palaikyti šaldytuve, kol šokoladas sustings ir jau galima ragauti.

Skanaus!

 

Naujausi straipsniai