Trinta burokėlių sriuba: kai norisi paprastai, skaniai ir sočiai

Trinta burokėlių sriuba / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-09-03 15:46
Trintos sriubos – visada greita, lengva ir gardi išeitis, kai jaučiate, jog reikia vartoti daugiau daržovių, nesinori apsunkti, o ir laiko maisto gaminimui yra nedaug. Šįsyk siūlome išbandyti tirštą burokėlių sriubą, kuri, tikime, patiks visai šeimai.

Jums reikės: 0,5 kg jautienos su kaulu, 5 nedidelių burokėlių, 150 g natūralaus pomidorų padažo su bazilikais, gabalėlio petražolės šaknies, 2 morkų, raudonos paprikos, didelio svogūno, 3 skiltelių česnako, 2 šaukštų sviesto, po keletą juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių, kelių laurų lapelių, pagal skonį kapotų petražolių, apelsinų sulčių, cukraus.

  • Mėsą nuplaukite, sumeskite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nugriebę putas, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite apie 2–2,5 val.
  • Likus 30–40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirų grūdelius ir kapotą petražolės šaknį. Kai sultinys išvirs, mėsą išgriebkite, o sultinį perkoškite.
  • Visas daržoves nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite.
  • Svogūnus ir česnakus pakepinkite svieste. Kai jie apskrus, suberkite morkas, paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
  • Į keptuvę sumeskite tarkuotus burokėlius, sukrėskite pomidorų padažą, pagal skonį berkite cukraus, kapotų petražolių, pilkite apelsinų sulčių ir dar 15 min. pakepinkite.
  • Daržoves sukrėskite į puodą su sultiniu, užkaitinkite ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Sriubą galite tiekti su grietine.

Skanaus!

Ji24.lt

Naujausi straipsniai