Užkandis prie filmo: skrudinti ryžių rutuliukai su sūriu

Skrudinti ryžių rutuliukai / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-19 10:52
Skrudintu maistu dietologai pataria nepiktnaudžiauti, tačiau kartas nu karto paskanauti tikrai nėra nusikaltimas. Šie ryžių rutuliukai su sūriu gali būti puikus užkandis žiūrint filmą: greita, skanu ir nebrangu!

Jums reikės:  puodelio ryžių, 2 puodelių vištienos sultinio, šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio pipirų, 3 sūrio lazdelių, 1,5 puodelio džiūvėsėlių, puodelio aliejaus kepti.

  • Ryžius nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu. Sultinį supilkite į puodą, įberkite druskos, pipirų ir užvirkite. Suberkite perplautus ryžius ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 20–25 min. Išvirusius ryžius paskleiskite ant kepimo skardos ir visiškai atvėsinkite. Suberkite į indą, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą.
  • Sūrio lazdeles supjaustykite griežinėliais. Džiūvėsėlius suberkite į dubenį. Aliejų supilkite į gilią keptuvę ir įkaitinkite. Drėgnomis rankomis imkite apie 1,5 šaukšto ryžių, suplokite paplotėlį, į centrą dėkite sūrio gabaliuką ir suformuokite rutuliuką. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Sumerkite rutuliukus į aliejų ir virkite, iki gražiai apskrus (apie 2–3 min.). Išimkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite druska. Tiekite su pomidorų arba kitu mėgstamu padažu.

Skanaus!

Naujausi straipsniai