Vištienos ir daržovių troškinys: ne tik sušildo, bet ir stiprina imunitetą

Vištienos troškinys / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-01-15 14:09
Sulaukėme žvarbių dienų, tamsių vakarų, kai net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima, draugais, pasigaminti skanią, sušildančią vakarienę. Puikus vakarienės variantas – šiltas, sotus ir sveikas vištienos troškinys, kuris patiks visiems ir bus naudingas sveikatai.

Troškinys per 15 minučių

Gaminant troškinį siūloma daržoves ir mėsą paruošti atskirai: marinuotą vištieną apkepti, prieš tai apvoliojant miltuose, tai šiek tiek sutirštins troškinį vėliau.

Daržoves taip pat šiek tiek apkepti, tada jas ir pakeptą mėsą sudėti į vieną puodą ir troškinti  5–7 min. jei nėra bulvių, jei su bulvėmis – tada šiek tiek ilgiau – apie 20 min., tačiau kitas daržoves sudėti likus 7 min. Per tokį laiką daržovės nespėja prarasti nei spalvos, išlaiko kietumą ir yra maloniai traškios, o svarbiausia, išlieka daugiau jose esančių vitaminų.

Geram troškiniui iš vištienos pagaminti reikia 15 minučių, tiek gaminsite, jei mėsą prieš tai šiek tiek marinuosite ir apkepsite.  Iš vištienos labiausiai tinka šlaunelių mėsa; ji dažniausiai būna pati skaniausia tokiems patiekalams, kaip troškiniai.

Jei renkatės jautieną – tuomet troškinį gaminsite 1 valandą, o kiaulienos troškiniui pagaminti jums reikės 30 min. Žinoma, labai priklauso ir nuo to, kokias mėsos dalis renkatės, tačiau gerai pamarinavus, šio laiko pakaks.

Sušildantis moliūgų ir vištienos troškinys

4 porcijoms reikės:

  • 800 g vištienos šlaunelių mėsos, 
  • žiupsnelio druskos, 
  • žiupsnelio pipirų, 
  • 20 g česnakų,
  • žiupsnelio kumino, 
  • 800 g moliūgo, 
  • 200 g salierų stiebų,  
  • 120 g morkų, 
  • 80 g jalapeno pipiro,  
  • 200 g cukinijos,
  • 150 g svogūno,  
  • 150 g sviesto.

Gaminimas:

  1. Vištienos šlaunelių mėsą įtriname su druska, pipirais ir česnakais, marinuojame apie 2 val., tuomet supjaustome stambiais kubeliais ir apkepame aliejuje 5 minutes.
  2. Visas daržoves supjaustome stambiais kubeliais ir apkepame ant sviesto.
  3. Atskirai apkeptą mėsą bei daržoves sudedame į puodą, užpilame karštu sultiniu ir viską kartu troškiname 10 min. puode ant viryklės arba orkaitėje 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
  4. Paruoštą troškinį pateikiame su prieskoninėmis žolelėmis ir su keptomis bandelėmis arba lavašu.

Naujausi straipsniai