Žuvies dieta: per savaitę galima netekti iki 2 kg

Lašiša su daržovėmis
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-10-21 08:57
Žuvis yra bene dietiškiausias produktas. Žuvies baltymai organizme yra įsisavinami 93–98 proc., o mėsos – 87–89 proc.

Savo verte žuvies baltymas nenusileidžia mėsai, nes turi visas nepakeičiamas aminorūgštis. Žuvis – tai vitaminų ir mikroelementų šaltinis, visko ir neišvardinsi. Kaip rašo tinklalapis 10diet.net, žuvies dieta yra tiesiog panacėja nuo perteklinių kilogramų. Jos laikantis per savaitę galima netekti apie 2 kilogramų.

Mėsoje ir paukštienoje yra labai nežymūs omega-3 riebiųjų rūgščių kiekiai, o žuvyje šių medžiagų tikras lobynas. Gydytojai solidarūs – kuo daugiau ant jūsų stalo jūrų produktų, tuo geresnė savijauta.

Pirmadienis

  • Pusryčiai: 150 g ant garų pagamintų kopūstų ir 150 g ant garų gamintos aliaskinės rudagalvės menkės, arbata/kava be cukraus.
  • Pietūs: daržovių sriuba, lašiša su 150 g rudų ryžių ir sojų padažu.
  • Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
  • Vakarienė: juoda duona, 200 g kalmarų su 50 g korėjietiškų morkų salotų.

Antradienis

  • Pusryčiai: kepta plekšnė, prie arbatos – 3 džiovinti vaisiai.
  • Pietūs: raugintų daržovių sriuba, 2 žuvies kotletai su 2 riekelėmis juodos duonos.
  • Pavakariai: 150 g vaisių.
  • Vakarienė: silkė pataluose, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava be cukraus, keletas migdolų riešutų.

Trečiadienis

  • Pusryčiai: 2 riekelės juodos duonos su eršketu, prie arbatos 3–4 graikiški riešutai.
  • Pietūs: burokėlių sriuba be mėsos, kiaušinis su raudonais ikrais, troškintų kopūstų porcija.
  • Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
  • Vakarienė: 300 g krevečių, arbata/kava be cukraus, bet su šaukšteliu džemo arba medaus.

Ketvirtadienis

  • Pusryčiai: 150 g ant garų pagamintos aliaskinės rudagalvės menkės, 100 g šviežio ridiko. Prie arbatos/kavos be cukraus – padžiovinta baltos duonos riekelė su plonu džemo sluoksniu.
  • Pietūs: žuvienė (iš ešerio, starkio ir kuprės), 100 g sūdyto upėtakio, 2 keptos bulvės.
  • Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
  • Vakarienė: 200 g kalmarų su agurku ir sojų padažu, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava.

Penktadienis

  • Pusryčiai: 150 g ant garų gamintų kopūstų ir 150 g ant garų gamintos Atlanto menkės, prie kavos/arbatos be cukraus – baltos duonos riekelė su džemu.
  • Pietūs: daržovių sriuba su žuvies frikadelėmis, 100 g keptos plekšnės, 150 g ryžių, sojų padažas.
  • Pavakariai: 150 g vaisių.
  • Vakarienė: 200 g kalmarų, 50 g korėjietiškų morkų, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava be cukraus.

Šeštadienis

  • Pusryčiai: 2 ruginės duonelės su raudonais ikrais, arbata su medumi.
  • Pietūs: žuvienė, virta skumbrė su salotomis iš jūros kopūstų.
  • Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
  • Vakarienė: 2 žuvies kotletai su svogūnais ir troškintomis morkomis, arbata/kava be cukraus, 70 g vaisinio šerbeto.

Sekmadienis

  • Pusryčiai: 150 g virtos žuvies su tarkuotomis morkomis. Prie arbatos/kavos – kelios figos.
  • Pietūs: žuvienė, gabalas žuvies pyrago.
  • Pavakariai: 150 g vaisių.
  • Vakarienė: 300 g virtų krevečių, 150 g ryžių, arbata/kava be cukraus, 2 avižiniai sausainiai.

Rekomendacija: šios dietos laikykitės kas antrą savaitę arba dvi savaites, o po to dvi savaites valgykite kitaip ir tada vėl grįžkite prie šios dietos dviem savaitėms. Taip darykite, kol svoris susireguliuos.

Ji24.lt

Naujausi straipsniai